Imi amintesc de trecutele vremuri cand mai toate blocurile de locuinte erau acoperite cu acele straturi de bitum( smoala) si carton bitumat. Ramaneau asa mult timp, pe soare, ploaie sau pe parcursul anotimpurilor, ani la rand. Pana cand, cei care locuiau la etajele superioare se confruntau cu acele ciuperci, mucegaiuri si igrasii. Peretii curgeau, se ingalbeneau si toata lumea steapta un anotimp prielnic pentru a-si reimprospata bitumul izolant de ”deasupra capului”.
Anii au trecut si locuitorilor din diferite urbe ale tarii li s-a permis modificarea si acoperirea blocurilor. De fapt, acestea au devenit proprietati si fiecare a hotarat cum sa-si faca viata cat mai comoda. Insa chiar si cu acele acoperisuri, tot era necesara o izolatie sau daca vreti, o hidroizolatie. Pentru ca practic, despre asta era vorba si aici se orientau mai toate fenomenele naturale. Apa. Caci acesta este inamicul cel mai frecvent. In cazul acestor tipuri de acoperisuri, specialistii recomanda fara doar si poate decopertarea si curatarea terasei, urmand ca mai apoi sa fie realizata o noua hidroizolatie profesionala.
Totusi, nu doar asa s-a produs modernizarea tipurilor de hidroizolatii. Oamenii au incercat sa-si faca asta chiar in propriile case pe care si le construiau de la zero… Odata cu lucrarea de zidarie, cel mai indicat este contractarea unei firme specializate, stabilirea unor posibilitati de lucru si de ce nu, a unor preturi hidroizolatii. De ce nu, este vorba chiar de un intreg proiect. Este normal ca fiecare sa stie cum sta inca de la inceput.
Impermo.ro, ofera servicii complete si specializate in realizarea diferitelor tipuri de hidroizolatii. Specialistii pot oferi chiar si consultanta la fata locului, oferind sansa clientului de a alege cel mai facil pachet de lucru, conform standardelor locuintei. Fie ca este vorba de o terasa mai veche sau noua terasa, serviciile sunt tot mai complete in realizarea proiectului de hidroizolatie la nivelul acoperisului sau dupa cum am mai spus, a terasei.
O hidroizolatie completa consta in :
- curatarea suprafetei
- realizarea gaurilor pentru evacuarea apei si instalarea gurilor de scurgere
- amorsarea suprafetei
- aplicarea termosistemului ( si aici intervine stratul de difuzie, bariera de vapori, termoizolatia si stratul final de membrana hidroizolatoare)
- aplicarea stratului de inchidere
Cand pomenim de hidroizolatii, nu ar trebui sa ne gandim decat la un confort cat mai sigur si de durata in caminul nostru, intemperiile fiind unul din factorii care pot afecta in timp cele mai bune parti ai casei. Si tocmai de aceea este recomandata analiza si obtinerea unor servicii specializate in acest sens.