Efectul de cogenerare

sigla-wolfIn primul rand, ce este cogenerarea ?  Banuiesc ca nu putini dintre noi, oamenii simpli , ne-am gandit cu mare patos la cum ar fi sa scapam de galagia si infama inghesuiala din cartierul inchis parca, fara pic de aer si zgomotos.  Energia nu se simte decat pe facturile  mari si lungi, caldura lasa de multe ori de dorit daca nu ai peretii izolati si vecinii de langa tine nu locuiesc acolo un timp. Ok, dar ce fac , am casa, am spatiu dar nu am confort…

Aici intervine efectul cogenerarii, adica :  Casa Ta=Economie=Confort

casa verde

Productia simultana de energie electrica si termica intr-un singur echipament defineste cogenerarea ( co =cu aportul, generarea=realizarea).

Cum putem rezolva aceasta problema ? ne intrebam atunci si cautam prin toate caile, posibilitatile si caile cele mai accesibile ideii de inovatie, economie si contrast  in camin.

JetRun, este unul din stabilitatile acestei probleme si vine cu o  avalansa de productii  al marcii Wolf, cu o tehnologie care permite intocmai producerea unui kWh electric la cele mai mici preturi.

Dar ce stim practic in cazul nostru despre centralele noastre clasice de incalzire. Cele cu o combustie externa obtin randamente electrice de 30/35 %si nu conteaza combustibilul utilizat. In cogenerare, randamentul energie electrica + energie termica = 80/95%. Ca si combustibil folosit, in cazul grupurilor de cogenerare, se bazeaza  pe GN si biogaz ( obtinut prin fermentarea anaeroba a namolului rezultat din procesul de epurare a apei sau prin fermentarea anaeroba a deseurilor in gropi de gunoi inchise ).

Wolf Maintburg ofera echipamente de cogenerare cu puteri de la 7 kW electric pana la 18 kw electric , proiectate si asamblate in Germania cu motoare termice MAN , MWM si generatoare Marelli.

Revenind la confortul mai sus amintit , orice camin trebuie alintat cu o centrala termica si anume centrale cogenerare .

  • Centralele de cogenerare WOLF pot functiona fie cu gaz natural, gaze rezultate din epurarea apei uzate sau biogaz
  • Grupurile de cogenerare pot oferi puteri electrice de pana la 2 MW iar ca putere termica se poate ajunge pana la 1.97 MW. Ating randamente de peste 90% mult mai buna fata de cea de 30-40% a surselor conventionale de producere a energiei electrice;
  • Emisiile de CO2 scad cu pana la 65% fata de centralele conventionale;
  • Automatizarea poate fi facuta pana in punctul in care unitatea functioneaza fara supraveghere umana.

Centralele pe biogaz, centralele cu Gaze Naturale  sau pe biogaz din epurare sunt doar cateva dintre accesoriile de baza a unei locuinte care se doreste a face parte din spatiul economic, relaxant si ieftin…

centrale cu biogaz

Ce mai ofera JetRun printre altele ?

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.