Protectie impotriva focului si a daunatorilor prin lucrari de ignifugare sarpanta

Cu totii stim, indiferent ca ne pricepem sau nu la constructii, cat de important este scheletul unei constructii. Daca structura este rezistenta intreaga cladire are de castigat, insa atunci cand structura este afectata se ivesc probleme reale pentru intreaga cladire. Sarpanta este scheletul sau o parte importanta a acoperisului. Fiind realizata din lemn apar si o serie de probleme pe care acest materiale le presupune: riscul de incendiu si degradarea cauzata de daunatori. Iata doua motive serioase sa luati chiar acum masuri de protectie. Am gasit la www.vulpeaantifoc.ro cele mai eficiente si avantajoase lucrari de ignifugare sarpanta .
-Ce trebuie sa stii despre sarpanta
Pentru a intelege importanta aplicarii unei ingnifugari se cuvine sa aflati mai multe informatii despre acest element numit sarpanta.
O sarpanta este alcatuita din urmatoarele elemente: popi(partile verticale), capriori(partile oblice), pane inferioare si pane de coama.
In general in realizarea unei sarpante poate fi utilizat lemn de rasinoase sau foioase, ambele aprinzandu-se destul de usor.
Am stabilit deja ca sarpanta este scheletul de rezistenta a unui acoperis. Mai trebuie adaugat ca pe sarpanta se aplica invelitoare, continua sau discontinua(tabla sau tigla), precum si restul elementelor ce intra in alcatuirea acoperisului. De aici rezulta importanta ignifugarii: protejarea sarpantei asigura rezistenta intregului acoperis.

ignifugare sarpanta
ignifugare sarpanta

-Problemele pe care ignifugarea sarpantei le pot rezolva
Desi lemnul ca material prezinta avantaje clare exista totusi cateva probleme care pot aparea daca nu se intervine pentru a proteja corespuncator lemnul: incendiile si daunatorii. Probleme pe care o ignifugare eficienta le poate minimaliza considerabil. Iar ignifugarea este o masura mai mult decat necesara daca ne dorim o cladire rezistenta si durabila.
In constructii se vorbeste despre doua tipuri de materiale : materiale necombustibile(care nu se aprind si nu ard) si materiale combustibile(care se aprind si ard). Acestea din urma pot fi clasificate la randul lor in patru clase in functie de modul in care se aprind, de la materiale neinflamabile pana la cele usor inflamabile. Din pacate lemnul face parte din clasa materialelor usor combustibile. Pentru a imbunatati modul in care se comporta la foc se aplica lucrari de ignifugare sarpanta.
Scopul acestor lucrari este acela de a ingreuna aprinderea lemnului, dar si viteza de propagare a incendiului. Asadar prin ignifugare nu trebuie inteles excluderea altor masuri de protectie, insa aceasta este o masura accesibila care reduce cheltuielile cu masuri de protectie costisitoare, dar si pierderile cauzate de un incendiu.
Focul nu este singura amenintare pentru lemn. Daunatorii precum cariile, mucegaiul sau alte microorganisme si fungi pot produce in timp biodegradarea lemnului. Va dati seama ce presupune pentru siguranta unei cladiri ca lemnul din sarpanta sa fie atacat de acesti daunatori?
Daca o parte dintre daunatori sunt periculosi doar pentru lemn, altii sunt periculosi si pentru om. Este cazul mucegaiului care cauzeaza foarte multe probleme, de la forme usoare de alergii si stari de ameteala sau dureri de cap pana la forme mai grave (afectiuni respiratorii sau ale aparatului gastric).
O ignifugare executata corespunzator protejeaza lemnul atat de foc, cat si de daunatori, avand atat actiune ignifuga, cat si insectofungicida. Sunt motive suficiente pentru a apela la serviciile unei firme specializate pentru lucrari de ignifugare sarpanta.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.