Jucarii recomandate bebelusilor in functie de gradul lor de dezvoltare

Pe masura ce cresc copiiilor le place sa se joace si sa exploreze. Inca de la cateva luni de viata ei sunt curiosi in a descopri tot ceea ce ii inconjoara. Sunt déjà capabili sa se joace cu jucariile, sa le manuiasca si sa protesteze daca acestea sunt luate de langa ei. Prin urmare, aceasta perioada este cea mai porivita pentru a incepe sa dezvolte competente constructive, si asta doar cu ajutorul jucariilor. Optati pentru jucarii care sa ii stimuleaze si sa le hraneasca imaginatia copiiilor si care sa contribuie benefic la dezvoltarea lor.

Tot ceea ce se intampla in primii cinci ani de viata ai unui copil poate avea un impact enorm nu numai referior la cat de bine se dezvolta la momentele respective creierul copilului, ci si  asupra a tot ceea ce invata si felul in care acesta se dezvolta de-a lungul vietii sale.

De aceea, inainte de a alege jucarii pentru bebelusi, trebuie sa intelegetii in ce etapa de dezvoltare se afla copilului dumneavoastra. Exista trei etape din punct de vedere al dezvoltarii acestora: dezvoltarea psihica, cea cognitiva si cea sociala si emotionala.

            Dezvoltarea fizica: in jurul varstei de 6 luni, cel mic poate misca capul si poate sa inceapa sa ajunga la obiecte prin rulare si wriggling. El invata doar prin simpla atingere a obiectelor si prin degustarea acestora. El poate sta ridicat doar cu ajutor sau prin echilibrarea cu ajutorul mainilor. Se poate juca doar cu obiecte de dimensiuni mai mari, din materiale pulsate sau de alt tip, care sa nu poata fi inghitite sau care sa reprezinte un pericol de orice fel pentru el.

Dezvoltarea cognitiva: incepand cu varsta de 6 luni, bebelusii incep sa scoate sunete precum „baba“ sau „gaga“. El este pregatit sa incerce diferite gusturi. Deci, acesta este momentul cel mai prielnic pentru a introduce solide in ecuatie. O sa aiba un grad si mai mare de curiozitate pentru lucruri si le aduce la gura deoarece aceasta este modalitatea lui de a le identifica. Poti opta pentru jucarii din lemn, pentru diverse machete cu animalute cu care el sa se obisnuiasca si pe care sa le poata recunoaste.

Dezvoltarea sociala si emotionala: Micutul se poate recunoaste, poate face diferenta intre parinti, ingrijitori si straini. El poate exprima emotii: zambeste, se incrunta si, de asemenea, plange. In acesta faza puteti sa le achizitionati jucarii care sa le inspire diverse stari. Puteti opta pentru masinute copii si astfel sa ii supuneti unei noi experiente si unui nou val de noi sentimente.

            Alegerea jucariilor potrivite se poate transforma intr-o activitate destul de complexa, daca tineti cont de fiecare aspect al dezvoltarii copilului dumneavoastra. Insa exista foarte multe optiuni, foarte multe variante din care sa alegeti, astfel incat cel mic sa beneficieze de toate jucariile care il vor distra si vor ajuta totodata si la dezvoltarea lui.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.