Tot mai des si tot mai multi dintre noi ne zburlim cu gandul la venirea iernii, cu toate ca acesta ar trebui sa fie un motiv de bucurie tinand cont de frumoasele si reprezentativele Sarbatori. De ce spun ca iarna este pentru multi un chin ? Cum altfel, daca nu lipsa confortului si a marilor cheltuieli cu care ne confruntam atunci cand facturile la gaze , curent si apa ne iau inainte in suvoiul devastator al datoriilor.
Acum cateva zile , un vecin al meu, se lauda in toata scara ca si-a cumparat cel mai fierbinte tablou. Deja curiozitatea ne imbulzea gandirea, si nu stiam cum sa facem si sa ne gasim printre admiratorii Marii Fierbinteli de care pomenise domnul. Ne si inchipuiam un nud superb, atarnat pe un perete din sufrageria vecinului, si de ce nu poate o opera de arta al lui Goethe, Van Gogh, ehhhh…ce mai ! Pana la urma , imi iau inima-n dinti si ca un mare admirator al artei ,, de orice fel,, imi fac intrarea sublima in apartamentul acestuia si hai sa bem ceva, dupa aia mai vedem… Ma invita in camera si o caldura placuta ma imbie sa ma simt exact ca la gura sobei. Aburii unei cani de cafea fierbinte si aburinda,venite parca din tabloul din perete imi dadea cea mai placuta stare. ,, Bine , bine ,, zic rotindu-mi ochii rapid prin camera ca nu cumva sa-mi scape ceva , dar ,, Tabloul, unde-i tabloul cu… stii dumneata ?,, Pai stai chiar sub el ! spuse razand, dandu-si seama ca dezamagirea mea era crunta in acele momente si ca scopul meu nu-si atinse tocmai imaginatia visata. Am fost destul de uimit sa aud ca acel tablou , era practic un panou radiant.
Dupa cateva cautari pe internet si discutii pe forumuri despre ,, cum ne incalzim economic pe timpul iernii,, am aflat cu bucurie ca una dintre cele mai revolutionare idei, sunt Panourile Radiante.
Ce este un panou radiant ? Este un mod mai placut si mai econom de a produce in casa noastra cel mai elegant si confortabil ambient,cu un consum de energie mult mai mic . Montat pe un perete, acesta va produce caldura uniform, din tavan pana la podea, fapt care va avea o influenta benefica in aparitia igrasiei sau mucegaiului. Practic, iti iei adio de la calorifere, instalatii cu tevi, gauri in pereti si instalarea acestora dureaza mult mai putin. Panourile radiante cu infrarosu, nu prezinta pericole de incendiu datorita izolatiei termice si poate fi instalat fara nici o problema chiar in baie. Si ce este cel mai interesant, asa cum toti ne dorim modernismul in casa, acestea pot fi personalizate sub forma unor tablouri, cu desene personalizate si care sa te reprezinte dintr-o gama variata de modele.
Printre multe alte calitati ale acestor minuni ale tehnologiei, panourile radiante , datorita undelor cu infrarosii ,pot avea efecte benefice in cazul bolnavilor de astm sau altor boli respiratorii.
Asadar :
- -Economii intre 30%-60%
- durata de viata – 30 ani
- fara proiecte sau alte aprobari
- integrare perfecta in orice decor
- benefice din punct de vedere medical
Let’s HEAT-X…
eu sunt sceptic. sunt curios ce suprafata poate incalzi cel de 15 mil.
Din cate spun specialistii, o suprafata de 40 m/p.
aia sunt metrii cubi nu patrati. 30 de metrii cubi vin vreo 15 metrii patrati daca inaltimea camerei este de 2.5. deci iti trebuie cate unul in fiecare camera.
40 acolo nu 30. am gresit eu.
Experimentele efectuate au scos la iveala faptul ca incalzirea prin panouri radiante heat-x genereaza o reducerea a consumului de energie electrica de aproximativ 50% in comparatie cu alte sisteme de incalzire. Dat fiind randamentul extrem de mare al panourilor, orice amplasare a acestora intr-un spatiu de locuit va genera o economie cuprinsa intre minim 30% si maxim 65%.
Este doar o propunere si o oportunitate. Vreau doar sa fac cunoscut un lucru mai ieftin la cerintele de astazi al omului modern…!
Pingback: Castigatorii concursului "Castiga un panou radiant personalizat in valoare de 1449.99 lei si vouchere pentru cumparaturi de la Heat-X!" | BlogAwards
Felicitari Castigatorilor …!
Pingback: Castigatorii concursului “Heat-X!” | Blog Awards
Panourile radiante cu infrarosu sunt mult mai economice decat alte sisteme de incalzire ce au la baza energia electrica, dar nu chiar cu 50%.
Se ridica cam la nivelul centralelor pe gaz.