Site icon Simplu de Tot

Cum folosim eficient produsele de curatenie

Una dintre ideile de baza ce fac diferenta intre mediile sau modul de trai, mai bine spus, este fara indoiala curatenia. Deseori aud multi oameni care au acea idee preconceputa despre casa sau spatiul locativ:”Ma, cui nu-i place, sa nu mai vina pe la mine”…Sau ”Nu te-am chemat sa-mi pui note”..

In fine, fiecare cu ce are si cu ce poate. Totusi, cand ajung la cineva, ma asigur ca nu plec cu parul de pisica sau de catel pe haine, ma uit poate mai insistent la modul in care se gateste ceva sau vesela din care sunt oarecum invitat sa mananc…Asta e! Nu punem note si putin ma intereseaza daca si cum este la tine acasa.

Cand spun curatenie, ma refer strict la cea din casa. Modul de abordare si ustensilele cu care se rezolva toata treaba. Sincer, la un capitol de curatenie prin casa, este indicat sa purtam manusile de cauciuc, Stiti cu totii acele manusi menajere, Este un plus de protectie pentru eventualele locuri cu microbi sau in diferite conditii mai stricte.

Cu toate acestea, la folosirea unor detergenti, sapunuri sau altor substante de curatenie aceste manusi sunt total indicate. Un alt factor care marcheaza utilizarea unor produse de curatenie, este igienizarea mainilor. Spalatul pe maini, dupa ce s-au folosit unele substante sau dupa orice activitate, este primul lucru despre are suntem invatati inca de mici. De aceea este bine ca in orice gospodarie, baie sau bucatarie sa existe un dozator de sapun lichid. Este mult mai usor de folosit si mult mai accesibil decat acel sapun cu care se spala aproape toti.

Acum se pot alimenta cu diferite tipuri de sapun lichid, accesibil in mai toate magazinele de specialitate care comercializeaza produse de curatenie.

[junkie-alert style=”yellow”] Un sapun lichid profesional de calitate este cel care are pH neutru si este imbogatit cu uleiuri sau creme emoliente. „Pentru a nu deshidrata si degresa pielea, sapunul cu care ne spalam, indiferent daca este solid sau lichid, trebuie sa aiba un pH egal pielii, neutru [/junkie-alert]

Cel mai frecvent, se intampla ca atunci cand lucuim la apartament sa ne impiedicam de tot felul de probleme. Ca si exemplu, canalizarea, mirosurile care se degaja din subsoluri sau canalizari. Bine, aici tot meritul sau dizgratia o au tot locatarii, in functie de modul in care isi organizeaza modul de trai si convietuire.

Totusi, daca ne confruntam cu aceste impedimente, exista si aici solutii pentru a ”curata” aerul din interior. Apelam, bineinteles, la odorizanti de interior. Insa trebuie sa fim atenti la detalii si sa ne asiguram ca sunt de calitate si neutralizează și distruge mirosurile care vin din urină și excremente, putrefacție, canalizare, vărsături, deșeuri menajere, gunoi de grajd, solvenți, tutun,etc.

Mai mult de atat, acestea ar trebui sa existe atat in camere cat si in toalete. Si bineinteles, acei detergenti care se ataseaza de marginea vasului de toaleta, cu rol si dezinfectant.. Acestea sunt doar cateva dintre ideile care pun oarecum in valoare o locuinta, care aduc acel plus de confort, de siguranta si satisfactie.

Exit mobile version