Realizarea procedurii de forare pentru puturi de apa

Necesitatea unui foraj profesional pentru alimentarea cu apa implica alegeri ce pot influenta calitatea rezultatului. Firmele de profil care isi prezinta ofertele trebuie sa poata oferi servicii profesionale, caci de sapat pur si simplu ar putea oricine. O greseala este de a urma calea cea mai ieftina si din necunoastere beneficiarul isi pune toata increderea in firma aleasa.

Pe piata de profil exista desigur variante mai accesibile, altele ceva mai bune, ce tin cont de procedura de calitate. O recomandare este echipa EcoDrill, cu pagina oficiala https://ecodrillforaje.ro. Pentru a intelege de ai nevoie de o astfel de echipa si de serviciile sale iata cateva lamuriri:

Putul de apa forat nu este acelasi lucru cu fantana

Pentru ca in mediul rural o mare parte dintre proprietari au fantana, s-a creat oarecum impresia ca un foraj nu ar mai fi necesar. Fantana are o adancime mica si exploatarea ei nu este o idee buna cand se doreste apa de calitate, in mod constant, cu un debit anume.

Un put forat nu este doar saparea in pamant pana la a gasi stratul acvifer. Totul se face controlat, cu echipament profesional, iar in prealabil sunt realizate masuratori si sunt cautate date pentru ca tehnica aplicata sa fie una corecta in raport cu tipul de sol din zona. Mai mult decat atat, exista si riscul ca un foraj sa nu aiba rezultatul scontat si anume sa aiba apa. Nu este neaparat vina celor care au executat lucrarea, dar ar fi important ca aceasta, inainte de a introduce tuburile, sa verifice putul, o operatiune numita carotaj electric.

Inainte de a incepe santierul in sine pentru operatiunea de forare, beneficiarul trebuie sa aiba deja informatii relevante despre zona – spre exemplu la ce adancime este panza de apa, la ce adancime au sapat vecinii pentru acelasi scop, de forare a unui put. De asemenea, este important si tipul de sol din zona.

Concret, cum are loc forarea

Daca tehnica utilizata va fi cea de forare hidraulica rotativa cu circulatie de fluid, atunci se va folosi si noroi bentonitic pentru ca gaura realizata sa se stabilizeze si astfel sa se elimine detrisul.

O alta metoda este cea care vizeaza forajul uscat cu ciocan de fund. La aceasta tehnica se pare ca in orice moment se pot vedea adancimea stratelor acvifere si litologia solului.

La forajul prin percutie se va folosi tubulatura de otel pentru a se stabiliza gaura. La final aceasta poate ramane definitiv sau se poate inlocui cu cea din pvc. In cele din urma, se va introduce margarit, acesta avand rol de filtrare a apei si de marire a suprafetei de captare.

Inainte ca firma in cauza sa predea totul si sa inchida santierul se va realiza denisiparea, insemnand o operatiune ce presupune practic pomparea de apa pret de cateva ore, pentru a circula apa pana cand se scoate si nisipul din zona de captare.

Pentru a intelege mai bine cum decurge procedura, cum si de ce se aplica o anumita tehnica de forare echipa de la EcoDrill poate raspunde acestor intrebari. Informatii in acest sens se regasesc si in cadrul paginii oficiale, ecodrillforaje.ro.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.