Site icon Simplu de Tot

Vata de sticla – la ce este folosit acest material?

In urma reciclarii sticlei din mediul ambient, aceasta este utilizata, alaturi de nisipul de quartz, pentru producerea vatei de sticla, reprezentand o materie prima pe care o gasim in comert in cantitati nelimitate.

Respectivul tip de nisip este obtinut din degradarea rocilor, astfel ca anual sunt generate cantitati enorme de nisip, pe care noi le folosim in diverse scopuri. Vorbim asadar despre o materie prima ce poate fi clasificata ca fiind regenerabila.

Pentru a obtine vata minerala de sticla, diversi producatori au in vedere utilizarea unor tehnologii moderne, de ultima generatie. Astfel, produsul obtinut face posibila utilizarea sa intr-o varietate de aplicatii.

In ceea ce priveste modul in care se obtine acest tip de vata, ei bine, are loc introducerea in cuptorul de topire a materiilor prime ce prezinta compozitie chimica, materii ce sunt controlate si selectionate atent, fiind urmarite pe intreg parcursul procesului prin care se realizeaza productia. Se are in vedere controlarea acestora pana in momentul in care este obtinuta o topitura cu consistenta vascoasa, care face posibila executarea corecta a procesului de fibrizare. Produsul obtinut este inert si prezinta stabilitate in timp.

Vata de sticla in produs final se prezinta sub forma de role. Spre exemplu, daca vei accesa pagina e-izolatii.ro vei gasi in cadrul acesteia diverse marimi si forme de vata de sticla, care prezinta cele mai inalte performante, fiind utilizata cu incredere si pentru calitatea pe care o ofera.

Vata minerala de sticla – aplicatii si avantaje

Acest material este dedicat izolatiei termice si este cel mai frecvent utilizat in constructiile civile si tot ce tine de acestea pentru ca reuseste sa asigure nu numai izolatia termica, ci si cea acustica a cladirilor si aplicatiilor.

Unde se foloseste mai exact vata de sticla? Ei bine, in ceea ce priveste domeniile de utilizare a acestui material, este cunoscut faptul ca este folosita pentru toate tipurile de izolatii termice si fonice, care au fost supuse unor sarcini reduse.Scopul vatei este de a impiedica migrarea vaporilor, ridicand o adevarata bariera contra acestora.

Exista si o serie de avantaje de care vine insotita vata minerala de sticla, pe care si tu le poti avea in vedere daca urmeaza sa izolezi o aplicatie. Spre exemplu, ar trebui sa utilizezi acest material pentru ca se inflameaza foarte greu, nu se deformeaza si poate fi reciclat. De asemenea, este de preferat alegerea acestuia deoarece poate fi manevrat cu usurinta si nu ridica nici un fel de probleme in aplicare. De altfel, un alt avantaj de care vine insotit calitatea exceptionala pe care o prezinta: rezistenta la contactul cu substantele chimice, dar si la imbatranire.

Vata de sticla este un material care nu putrezeste si nici nu emana vreun tip de substanta poluanta, prezentand calitati de izolare termica si fonica deosebite. In ceea ce priveste aplicarea, aceasta este pe cat se poate de simpla.

Te poti orienta dupa acest material daca doresti sa izolezi eficient cladirile ce au structuri usoare, planseele, mansarda, grinzile, dar si tavanele suspendate. Cu cat este mai usor materialul, cu atat acest lucru iti va oferi posibilitatea de a efectua o instalare cat mai sigura si confortabila, lipsita de orice pericol.

Stiai toate aceste lucruri de spre vata minerala de sticla? Acum, ca ti l-am prezentat in detaliu, ramane la alegerea ta daca, atunci cand vei fi pus in situatia de a izola o suprafata sau o aplicatie, vei opta pentru acest material. Daca raspunsul este pozitiv, atunci poti accesa pagina e-izolatii.ro pentru a beneficia de articole de calitate, la preturile cele mai bune de pe piata.

Exit mobile version